topbillede-kkken3

Hvordan startede det?

Bistroen ligger ideelt, små 50 m. fra Køge station og midt på gågaden tæt på Køge Torv.

Vores hyggelige Bistro ligger “rundt om hjørnet nede i kælderen”, i Odd-Fellowgaardens charmerende kælderlokaler og man kan tydeligt mærke den franske inspiration i både atmosfæren og menuen.

Historien bag

En Bistro, undertiden stavet Bistrot, er i sin oprindelige Parisiske inkarnation, en lille restaurant der serverer moderat prissat enkle måltider i beskedne omgivelser. Langsomt tilberedte fødevarer så som braiseret kød er typiske for Bistroer.

Bistroerne er sandsynligvis udviklet ud af kælder-køkkener i Parisiske lejligheder, hvor lejere betalt for både kost og logi. Udlejere kunne så supplere deres indkomst ved at åbne deres køkken for betalende gæster.

Menuerne blev bygget op omkring fødevarer, der var enkelte og kunne blive forberedt i forholdsvist store mængder som ville holde et stykke tid. Vin og kaffe blev også serveret på Bistrorene.

01